Jotain yksinkertaista organisaatiosta

Helsingin Etsintä ja -Pelastuskoirat, lyhennettynä  HEPeKo on Helsingin Väestönsuojeluyhdistyksen alajaos

Helsingin Pelastusliitto ry, HELPE on pelastusalan kattojärjestö Helsingissä toimiville, paloturvallisuustyön ja väestönsuojelutyön rekisteröidyille yhdistyksille, ja sillä on järjestötoimintaa.

Palveluskoiraliitto on Vapepan jäsenjärjestö.
Helsingin paikallistoimikunta, Stadivapepa on Helsingin paikallistoimikunta ja toimii Helsingissä ja yhdistää helsinkiläisiä vapepalaisia, mutta toiminta-alueena on tarvittaessa koko Helsingin ja Uudenmaan piiri.

Hepeko on Palveluskoiraliiton jäsen ja  Helsingin Seudun Kennelpiirin jäsen.

Jotain yksinkertaista etsinnöistä:

Vapepan tehtävät matriisi kuvaa kaikkea Vapepan toimintaa.

Hälytysryhmän kutsuu Stadivapepa, jonka on kutsunut viranomainen (yleensä poliisi) etsimään kadonnutta. Hälyryhmässä on ryhmänjohtajia, jotka toimivat tarvittaessa etsinnän johtotehtävissä, koiranohjaajia, joiden koira etsii yleensä partioimalla ja apuohjaajia, jotka suunnistavat ja auttavat pitämään koiran annetulla etsintäalueella.

Jotain koulutuksesta:
Hälyryhmän jäsenellä on suoritettuna Vapepan Etsintä -kurssi, joka suoritetaan kerran elämässä. Vapepa järjestää etsintä -kursseja ja näistä on huonosti tietoa netissä, mutta onneksi tiedotetaan foorumilla. Vapepa Etsintäkurssi

Hälyryhmän jäsenellä on voimassaoleva ensiapukurssi, joka umpeutuu määräajoin ja tarvitsee siksi jatkuvaa uusimista. Ensiapukursseja järjestää SPR, HELPE ja välillä HVSSY ja osalla työnantajat.

Jotta koiraa voi käyttää etsinnöissä, sen on suoritettava viranomaistesti.

Suomen Palveluskoiraliiton pelastuskoiratoiminta

Pelastuskoirien Säännöt ja Ohjeet

PELASTUSKOIRATOIMIKUNNAN TIEDOTTEET