HELSINGIN ETSINTÄ- JA PELASTUSKOIRAT

LIIKKUMISRAJOITUKSET tulevat voimaan tullessaan siirtämään koulutuskauden alkua.

Pääsiäisen jälkeen 6.4. alkavaksi suunnitellut maastokoulutukset, siis todennäköisesti alkavat vasta liikkumisrajoitusten poistuttua. Seurataan tilannetta.

Tällä HEPeKon nettisivustolla on erityinen jäsenosio, joka vaatii rekisteröitymistä ja jonne annetaan oikeudet vain jäsenmaksunsa maksaneille ja jäseneksi hyväksytyille. Oikeudet tullaan tarkastamaan maaliskuun 2021 aikana, minkä jälkeen vain edellä mainitut kriteerit täyttävillä on pääsy jäsenosioon. 

Tuttavallisemmin HEPeKo on Helsingin väestönsuojeluyhdistys ry:n (HVSSY) alajaos, joka toimii pääkaupunkiseudun alueella.

Jaoksemme tehtävä on kouluttaa kyvykkäitä pelastuskoirakoita yhteiskunnan tarpeisiin. Työ on vapaaehtoista ja pyyteetöntä työtä kanssaihmisten auttamiseksi, johon jokaisen jäsenen tulee sitoutua.

Tarjoamme jäsenillemme koulutusta pääsääntöisesti arki-iltaisin. Lisäksi järjestämme pelastuskoirakokeita, kursseja ja luentoja sekä yksin että yhteistyössä muiden alan yhdistysten kanssa. Koulutuksen ja toiminnan kustannukset pystytään pitämään matalina talkootyöllä, johon kaikkien jäsenten panosta tarvitaan.

Valmiit pelastuskoirakot toimivat HEPeKon hälytysryhmän kautta Vapaaehtoisen Pelastuspalvelun apuna kadonneiden henkilöiden etsinnöissä. HEPeKo ylläpitää Helsingin kaupungin suojelusuunnitelman mukaista pelastuskoirajoukkuetta, joka varautuu toimimaan osana pelastustoimea kriisitilanteissa.

Tervetuloa vaativan, mutta antoisan harrastuksen ja vapaaehtoistyön pariin!